חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מגזין המון קפה

סקירות מעמיקות, מדריכים ומאמרים מרתקים
בכל הנושאים החשובים והמעניינים בעולם הקפה.

מקציף חלב אוטומטי Subminimal NanoFoamer Pro

מאת: מערכת המון קפה

אורגני או סחר הוגן? על תוויות והסמכות בעולם הקפה 

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
לחנות הקפה או הסופרמרקט נכנס צרכן המודע להשלכות החברתיות והסביבתיות שיש לייצור קפה, מרים שקית אחת, מרים את השניה ומזהה הבדל: על אחת מצויין ״Fair Trade" ועל השנייה ״Rainforest Alliance״. במה עליו לבחור? ובכן, הגיע הזמן לשאול מה המשמעות של כל התוויות האלו והאם הן באמת משפיעות לטובה על תעשיית הקפה? … המשך קריאה >

טריות של קפה ירוק 

מאת: שרון גולצמן / שיח קפה
לא משנה כמה קופסאות מתוחכמות לאחסון קפה תקנו, כמה מקפיאים מלאי קפה בשקיות ואקום קטנות יש לכם, או אם אתם קונים קפה טרי מבית הקלייה פעם בשבוע – יש משתנים שלא נמצאים בידיים שלנו אלא תלויים בבית הקלייה – אחד מהם הוא הטיפול בקפה ירוק. כולנו מבינים שקפה בקלייה טריה זה הבסיס של כוס קפה איכותית, אבל מה לגבי טריות הקפה שעדיין לא נקלה? … המשך קריאה >

פופולרי בהמון קפה

סקירות ומדריכים

שיטות להכנת קפה

מערכת המון קפה

לכולנו יש את הדרך שלנו להכין קפה, בואו להרחיב את הידע ולהכיר שיטות מסורתיות להכנת קפה, ושיטות מודרניות שאינן מתבססות על מכונת האספרסו.
המשך קריאה >

סוגי משקאות קפה

מערכת המון קפה

כולנו מכירים אותם, ושותים אותם מדי יום – אך ההגדרות השונות של משקאות הקפה עלולות  להיות קצת מבלבלות.  הסברים, מתכונים ועוד – ברשימה הבאה.
המשך קריאה >

עיבוד קפה: המדריך המלא

מאת: סער אברשי / שיח קפה
המילה ״עיבוד״ יכולה להטעות ולגרום לנו לחשוב שמדובר בתהליך מלאכותי שעובר הקפה כחלק משרשרת הייצור שלו. בפועל, זו השיטה שבה מקולפים ומטופלים פולי הקפה בדרכם לכוס שלכם, והחשיבות שלה לפרופיל הטעמים קריטי במיוחד…. המשך קריאה >

המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל

מאת: מערכת המון קפה
אילו שיטות קיימות להכנת קפה, מה ההבדל בין קלייה בינונית לקלייה כהה? מה זה קפה הגל השלישי ואיך טועמים קפה כמו המקצוענים? אנחנו גאים להציג בפניכם את המדריך המלא לחובב הקפה המתחיל … המשך קריאה >

המדריך השלם לטעמי קפה

מאת: תבור רם
הקפה שלכם יוצא מר מדי? או דווקא חמוץ? ואיך משיגים קפה במתיקות מעודנת? אתם מוזמנים לקרוא את המדריך השלם לטעמי קפה שהכנו עבורכם, שיעזור לך להשיג איזון טעמים מושלם… המשך קריאה >

המדריך המלא להקצפת חלב

מאת: מערכת המון קפה
הקצפת חלב יכולה להפוך את הקפה שלכם למושלם, אבל איך עושים את זה נכון? תשמחו לדעת שלא חייבים ציוד יקר כדי ליצור חלב מוקצף איכותי. לפניכם המדריך המלא להקצפת חלב בבית… המשך קריאה >

עוד בהמון קפה

פרופיל חליטת קפה

פרופיילינג – שליטה על פרופיל החליטה בקפה

זמן קריאה: 6 דקות
כשאנחנו חושבים על הכנת אספרסו, אנחנו רגילים לחשוב על הזרמת מים בלחץ מסוים דרך סלסלת הקפה. למהלך הזרימה יש חשיבות רבה והתאמת פרופיל החליטה לזן הקפה ולרמת הקלייה שלו תפיק ממנו את המיטב.

כדי להבין עוד על הנושא המרתק של פרופילי החליטה, נסענו לבקר את חברינו – מומחי קפה מהשורה הראשונה: צוקי (צדוק אשר) ושלמה שטרן בבית הקלייה המשותף שלהם.

הדור הבא של עיבודי קפה – חוקרים טרנדים

זמן קריאה: 5 דקות
עיבוד הקפה הופך לאחרונה לדומיננטי ומדובר בעולם הספשלטי, ואיתו התפתחו גם צורות רבות עיבודים נסיוניים: אנאירובי, השרייה קרבונית, השרייה עם פירות ועוד. הגיע הזמן לעשות קצת סדר בטרנדים הבולטים בתחום התססות הקפה המודרני.

מטחנות קפה

ככה נכון לטחון קפה

זמן קריאה: 4 דקות
כדי להגיע לקפה המושלם חשוב לשים דגש מיוחד על טחינת פולי הקפה. איזה גודל, איזו מטחנה, או האם בכלל לקנות טחון? על כך ועוד במאמר הבא

השפעת קפה על המוח

אז איך בעצם קפה משפיע על המוח?

זמן קריאה: 4 דקות
לקפה יש השפעה כמעט מיסטית על התחושות שלנו – הוא הופך אותנו לערניים יותר, חדים יותר ופרודוקטיביים יותר. בואו ונצלול לנבכי המוח האנושי.

אביזרים מומלצים לפינת הקפה הביתית

זמן קריאה: 3 דקות
הכנת קפה לא יכולה להיות מושלמת ללא האביזרים הקטנים שעושים את כל ההבדל. הכירו את כל האביזרים שאתם חייבים בעמדת הקפה הביתית שלכם

גורמים המשפיעים על צמיחת קפה בעולם

גורמים המשפיעים על צמיחת קפה בעולם

זמן קריאה: 3 דקות
בוטניקה וחקלאות של קפה הוא עולם עצום ומרתק ובאופן טבעי גם עלול להיות מבלבל.
זהו עולם שאפשר להקדיש חיים שלמים למחקרו ועדיין לא לקבל את כל התשובות, ועם זאת – בואו נתחיל מהבסיס.

בקרוב..
דילוג לתוכן